Fazanterie de Rooie Hoeve
 

Amfibieenpoel

Rugstreeppad

Amfibieënpoel

IJsvogelGroene kikker

 

Kikkervisje

 

Bewoners in water

In de Japanse- en Beeldentuin bevinden zich twee amfibieënpoelen die we met ondersteuning van het Brabants Landschap hebben kunnen aanleggen. In deze poelen worden ieder jaar talrijke amfibieën groot gebracht. Daarnaast zitten er talrijke waterdieren in deze poelen die deel uitmaken van de ecologische zone die aansluit naar de Klotbeek en de Leijgraaf.

 

De Paddenregen

De twee amfibieënpoelen die wij aangelegd hebben, doen uitstekend werk. Ieder jaar worden daar zowel een groot aantal kikkers, padden en salamanders geboren. Eind mei tot half juni breekt de paddenregen los. Een grote hoeveelheden verlaten ze dan de poelen om zich te verspreiden over het veld.

 

Workshop leven in water

Regelmatig organiseren wij voor scholen en groepen workshops, waarin geleerd wordt wat er in het water aan insecten en amfibieën leeft. Deze workshop wordt begeleid door een kenner van deze dieren.
Met een netje en emmertje halen de kinderen de diertjes uit het water. Ze krijgen uitleg over het belang hiervan en hoe ze voorzichtig de dieren terug in het water zetten.

 
© 2008 Stichting de Rooie Hoeve